آی هوم ، مطمئن ترین آژانس املاک در ترکیه

آکادمی

دریافت اقامت ترکیه و قوانین آن در سال 2023

1 خرداد 1402
بدون پاسخ
5/5
5/5

دریافت اقامت ترکیه و قوانین آن در سال 2023

در سال‌های اخیر شاهد افزایش مهاجرت از کشور عزیزمان ایران بوده‌ایم و ترکیه یکی از مقصدهای مهاجرتی بسیاری از ایرانیان بوده است. در این مطلب روش های دریافت اقامت ترکیه و قوانین دریافت اقامت ترکیه در سال 2023 را بررسی می‌کنیم.

در این مطلب قصد داریم تا روش‌های اخذ اقامت ترکیه، شرایط، مدارک لازم و هزینه‌های آن را برایتان شرح دهیم. با خواندن این مقاله به تمامی سوالات شما درخصوص اخذ اقامت ترکیه اعم از کوتاه مدت و بلند مدت پاسخ خواهیم داد.

تفاوت دریافت اقامت ترکیه و شهروندی آن

تفاوت اصلی اقامت و شهروندی ترکیه در پاسپورت این کشور است. در اقامت، فرد پاسپورت ترکیه را دریافت نمی‌کند و تنها از مزایای زندگی در این کشور بهره‌مند می‌شود، اما با داشتن شهروندی ترکیه فرد پاسپورت این کشور را دریافت می‌کند و می‌تواند به‌راحتی به کشورهای بسیاری سفر کند. همچنین با دریافت اقامت ترکیه نمی‌توانید به استخدام شرکت‌های ترک دربیایید یا در این کشور تجارت کنید. اما فرد می‌تواند برای شرکت‌های خارجی دورکاری یا در ترکیه کسب و کار خودش را راه‌اندازی کند.

انواع اقامت ترکیه

ترکیه یکی از مقاصد اصلی ایرانیان برای مهاجرت است و روش‌های متنوعی برای اخذ اقامت و شهروندی آن وجود دارد. نزدیکی ایران و ترکیه و فرهنگ مشابه این دو کشور باعث شده تا تقاضا برای دریافت اقامت ترکیه توسط ایرانیان روز به روز افزایش یابد. عامل دیگری که بر افزایش روزافزون مهاجرت ایرانیان به این کشور تاثیر دارد، هزینه‌های زندگی پایین ترکیه نسبت به سایر کشورها و نزدیکی این کشور به اروپاست. در ادامه مطلب به صورت جامع به نحوه اقامت کوتاه مدت و بلند مدت و شرایط آن می‌پردازیم.

اقامت کوتاه مدت ترکیه

افراد خارجی که قصد دارند بیش از مدت ویزای توریستی (90 روز) در ترکیه اقامت داشته باشند، نیازمند اخذ اقامت کوتاه مدت با اعتبار 1 تا 2 سال هستند. جدول زیر خلاصه‌ای از اقامت کوتاه مدت ترکیه را نشان می‌دهد اما برای کسب اطلاعات دقیق و جامع‌تر پیشنهاد می‌کنیم این مطلب آی هوم را تا انتها مطالعه کنید. 

انواع اقامت موقت

استخدام

تحصیلی

اقامت پزشکی

آموزش

الحاق به خانواده

زمان موردنیاز برای دریافت اقامت موقت

بین 1 تا 3 ماه

اعتبار اقامت موقت

حداکثر 2 سال

مدارک برای اخذ اقامت موقت

درخواست دریافت اقامت

پاسپورت معتبر

تمکن مالی 

مکان اقامت مشخص

شناسنامه کودکان زیر 18 سال همراه با ترجمه رسمی

رسید پرداخت مالیات دولتی

سابقه کیفری

بیمه سلامت

سایر مدارک باتوجه به نوع اقامت کوتاه مدت

آیا افراد تحت تکفل سرپرست نیز می‌توانند مقیم این کشور شوند؟

بله

آیا با سرمایه‌گذاری می‌توان اقامت موقت یا دائم ترکیه را دریافت کرد؟

بله

حداقل مدت زمان اقامت موقت برای اخذ اقامت دائم

8 ماه

مدارک لازم برای اخذ اقامت بلندمدت

پاسپورت معتبر

داشتن درآمد مستمر کافی

بیمه سلامت

اجازه اقامت موقت قبلی

الزامات نوتر

حداقل 5 سال زندگی در ترکیه

دانش ابتدایی از زبان ترکی

درآمد کافی

امکان شهروندی پس از اقامت دائم

بله

 

دریافت اقامت توریستی یا اقامت از طریق اجاره ملک در ترکیه

یکی از راه های اقامت در ترکیه، اقامت موقت یا توریستی است. طبق قوانین اداره مهاجرت ترکیه، هر خارجی که وارد این کشور شود، می‌تواند در هر 6 ماه، 90 روز بدون ویزا در ترکیه زندگی کند. اما اگر فرد بخواهد 6 ماه اقامت توریستی در ترکیه داشته باشد، باید قبل از پایان 3 ماه اول برای دریافت اقامت کوتاه مدت توریستی اقدام کند. برای این کار می‌توان قرارداد محضری برای اجاره خانه در این کشور ارائه داد. 

بنابراین برای دریافت اقامت ترکیه از طریق اجاره خانه باید پس از ورود به این کشور آپارتمان یا خانه‌ای اجاره کنید تا اقامت موقت شما تائید شود. 

هزینه دریافت اقامت ترکیه به روش توریستی برابر با اجاره سالانه خانه و سایر هزینه‌های آن است و چندان زیاد نیست. یکی از مهم‌ترین شرایط برای دریافت اقامت توریستی و موافقت با درخواست شما داشتن تمکن مالی برای اقامت در ترکیه و داشتن برنامه سفر و گردشگری یا طرح سفر است. بدیهی است به دلایل زیر درخواست شما رد خواهد شد: 

  • داشتن سابقه کیفری 
  • داشتن سابقه اخراج از کشور 
  • عدم حضور در تاریخ تعیین شده برای مصاحبه در اداره مهاجرت ترکیه 
  • به تعویق انداختن درخواست اقامت به روزهای پایانی 90 روز اقامت بدون ویزا

دریافت اقامت کاری ترکیه

با دریافت اقامت کاری ترکیه، امکان کار و زندگی در این کشور را خواهید داشت. امکان دریافت مجوز کار ترکیه در داخل یا خارج از کشور وجود دارد اما مراحل درخواست از داخل ترکیه با خارج از کشور متفاوت است.

اگر فرد در ایران باشد، برای درخواست اقامت از طریق کار باید به سفارت ترکیه در ایران مراجعه کند. برای دریافت اقامت کاری ترکیه، پاسپورت، درخواست مجوز کار، عکس و نمونه قرارداد کار مورد نیاز است. ظرف مدت 10 روز کاری، فرد که از طریق سیستم آنلاین برای ویزای کار درخواست داده است، باید با استفاده از شماره مرجع دریافتی برای مجوز کار اقدام کند. 

سپس کارفرما از طریق دولت الکترونیک مدارک را درخواست می‌کند. کلیه مدارک درخواستی به صورت حضوری یا پستی ظرف مدت 6 روز کاری به وزارتخانه تحویل داده می‌شوند. براساس درخواست کارفرما در ترکیه، وزارت کار و تامین اجتماعی، اطلاعات و مدارک ارائه شده توسط کارمند و کارفرما را ارزیابی و درخواست را تائید یا رد می‌کند. اگر مجوز کار تائید شود، فرد باید هزینه ویزای کار را بپردازد و ویزا را دریافت کند. در ادامه فرد باید حداکثر ظرف مدت 180 روز وارد ترکیه شود. 

برای مجوز کار ترکیه در داخل کشور فرد باید حداقل 6 ماه اجازه اقامت داشته باشد، سپس کارفرما باید از طریق سیستم آنلاین برای مجوز کار برای فرد خارجی اقدام کند. در نتیجه این درخواست توسط کارفرما از طریق سامانه آنلاین، کلیه مدارک درخواستی به صورت حضوری یا از طریق پست ظرف مدت 6 روز کاری به وزارتخانه تحویل داده می‌شود. پس از تایید درخواست، کارت مجوز کار برای فرد ارسال می‌شود و از طریق دولت الکترونیکی یا https://izinsorgula.csgb.gov.tr/app/giris قابل پیگیری است. 

مدارک مورد نیاز برای مجوز کار ترکیه:

  1. کپی مدرک دیپلم یا گواهی فارغ التحصیلی موقت. اگر از دانشگاه‌های ترکیه فارغ التحصیل نشده‌اید، مدرک شما باید به زبان ترکی ترجمه و توسط مقامات رسمی تایید شود.
  2. گواهی معادل‌سازی. برای افرادی که تحصیلات عالی خود را در خارج از ترکیه به پایان رسانده‌اند، مورد نیاز است.
  3. گواهی صلاحیت برای افراد خارجی که در موسسات آموزشی فعالیت خواهند کرد. این گواهی باید از وزارت آموزش و پرورش ملی تهیه شود.
  4. اجازه اقامت با اعتبار حداقل 6 ماه که برای درخواست های بین المللی نیاز نیست.
  5. کپی پاسپورت

هزینه دریافت اقامت کاری ترکیه در سال 2023

 برای دریافت مجوز کار در ترکیه، مراحل خاصی باید طی شود. در این فرآیند هزینه‌هایی به شرح زیر وجود دارد:

  • مجوز کار موقت در ترکیه به مدت 1 سال:  3,090 لیر ترکیه
  • مجوز کار 2 ساله: 6680 لیر ترکیه 
  • مجوز کار 3 ساله: 9270 لیر ترکیه 
  • مجوز کار دائم: 30,914 لیر ترکیه
  • هزینه حمایت موقت: 1149 لیر ترکیه
  • کارمزد کارت: 356 لیر ترکیه 

دریافت اقامت تحصیلی ترکیه

اگر زیر 35 سال هستید و به زبان‌های ترکی یا انگلیسی تسلط دارید، می‌توانید برای این نوع اقامت درخواست دهید. افراد زیر می‌توانند برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه پذیرش بگیرند:

  • اتباع خارجی که از دانشگاه یا دبیرستان فارغ‌التحصیل شده‌اند.
  • اتباع خارجی که در اصل شهروند ترکیه هستند، اما از تابعیت ترکیه صرف‌نظر کرده‌اند و فرزندان آن‌ها که در سند انصراف از تابعیت ثبت شده‌اند.
  • افرادی که پس از تولد، تابعیت ترکیه را کسب کرده‌اند و کسانی که دارای تابعیت دوگانه هستند.
  • شهروندان ترک که سه سال آخر تحصیلات متوسطه را در خارج از کشور (به جز جمهوری ترک قبرس شمالی) گذرانده‌اند.

محبوب‌ترین رشته‌های در دانشگاه‌های ترکیه:

  • مدیریت کسب و کار
  • طراحی گرافیک 
  • گردشگری 
  • روابط بین المللی 
  • پزشکی

شرایط پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه

برای پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه باید بتوانید در امتحان ورودی آن دانشگاه پذیرفته شوید یا معدلی بالاتر از حداقل معدل قابل قبول در آن دانشگاه کسب کرده باشید. موسسات عالی در این کشور موظف هستند تا برای پذیرش دانشجویان بین‌المللی از یکی از موارد زیر بهره بگیرند:

  • قبولی در آزمون‌های ملی و بین‌المللی شناخته‌شده
  • کسب حداقل نمره در امتحان ورودی
  • ارائه معدل مقطع قبلی (که باید بالاتر از حداقل مورد پذیرش باشد)

برخی آزمون‌های رایج بین‌المللی و ملی مورد پذیرش به شرح زیر هستند:

  • آزمون استعداد تحصیلی (SAT I)
  • آزمون کالج آمریکایی (ACT)
  • گواهی عمومی آموزش (GCE) سطح A
  • و ...

هر دانشگاه به صورت جداگانه شرایط، امتحانات و حداقل نمره قبولی خود را دارد. برای کسب اطلاعات دقیق باید به وب‌سایت هر دانشگاه مراجعه کنید.

مدارک لازم برای دریاقت اقامت تحصیلی ترکیه

1) نتیجه آزمون موردنیاز برای دانشگاه

2) اصل مدرک و ریز نمرات دبیرستان و ترجمه رسمی آنها

3) نامه معادل‌سازی که می‌توان از ادارات آموزش ملی در ترکیه دریافت کرد

4) اصل گذرنامه و فتوکپی صفحه حاوی مدارک شناسایی متقاضی و صفحه حاوی ویزای دانشجویی که از سفارت ترکیه گرفته شده است

 5) فیش بانکی شهریه 

6) در صورت لزوم، مدرک زبان انگلیسی یا زبان ترکی 

توجه داشته باشید که برخی از مؤسسات آموزش عالی ممکن است مدارک اضافی از شما بخواهند. دانشجویان بین‌الملی باید ویزای تحصیلی دریافت کنند که مدارک لازم برای آن به شرح زیر است:

  • فرم درخواست ویزا
  • پاسپورت با اعتبار حداقل 1 سال
  • نامه پذیرش از دانشگاه یا دوره زبان ترکی مورد تائید توسط وزارت آموزش
  • صورت حساب بانکی یا نامه حامی به همراه صورت حساب و پاسپورت حامی
  • هزینه ویزا

البته ممکن است سفارت مدارک بیشتری را نیز درخواست کند.

کسانی که برای اولین بار برای برای اقامت تحصیلی اقدام می‌کنند، باید ویزای دانشجویی را از سفارت ترکیه در کشور خود دریافت کنند و پس از ورود به ترکیه باید ظرف یک ماه برای دریافت اقامت تحصیلی درخواست دهند. مدارک لازم برای دریافت اقامت تحصیلی ترکیه به شرح زیر است:

  • فرم درخواست اجازه اقامت دریافت شده از پورتال الکترونیکی اقامت (همچنین شماره مالیاتی از اداره مالیات اخذ شده است)
  • 4 قطعه عکس در اندازه پاسپورت 
  • اصل پاسپورت و فتوکپی صفحه حاوی عکس متقاضی، صفحه مهر شده در آخرین ورودی به ترکیه، صفحه نشان‌دهنده تاریخ انقضای گذرنامه و صفحه حاوی ویزای دانشجویی که از سفارت ترکیه گرفته شده است. 
  • گواهی ثبت‌نام معتبر و به روز شده از مدارس یا دانشگاه‌های ترکیه
  • صورت‌حساب بانکی برای تمکن مالی یا تعهدنامه از والدین یا مدارک بورسیه تحصیلی
  •  برای دانشجویان خارجی در مقطع کارشناسی، «فرم‌های اطلاعات دانشجویان خارجی» مورد نیاز است که می‌توانید از شعبه خارجی اداره پلیس محلی دریافت کنید
  • برای دانشجویان خارجی زیر 18 سال، رضایت والدین الزامی است. رضایت‌نامه باید ترجمه ترکی رسمی و با آپوستیل باشد
  • بیمه سلامت معتبر

هزینه‌های تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه

برای کسب اطلاعات دقیق در مورد هزینه‌های هر رشته و دانشگاه بهتر است به وب‌سایت آن دانشگاه مراجعه کنید. اما در کل می‌توان گفت هزینه تحصیل سالانه در دانشگاه‌های دولتی از 240 تا 1500 دلار و هزینه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی سالانه بین 5 هزار تا 20 هزار دلار بسته به رشته و دانشگاه متغیر است. در رشته‌های پزشکی شهریه سالانه بالاتر است و از 20 هزار تا 60 هزار دلار باید بپردازید. البته برخی دانشگاه‌ها به واجدین شرایط بورسیه تحصیلی می‌پردازند. برای اطلاعات دقیق در این مورد نیز باید به وب‌سایت هر دانشگاه مراجعه کنید. 

دریافت اقامت ترکیه از طریق ازدواج

ازدواج با شهروند ترک یکی از راه‌های دریافت اقامت ترکیه است. به این منظور زوجین باید بالای 18 سال سن داشته باشند و حداقل 3 سال از ازدواج آن‌ها گذشته باشد تا بتوانند از طریق ازدواج برای اقامت ترکیه اقدام کنند. همچنین باید ثابت کنند که مدتی با هم زندگی کرده‌اند و توانایی مالی کامل برای ادامه زندگی را دارند. این افراد در صورتی که 5 سال در ترکیه اقامت داشته باشند، می‌توانند برای پاسپورت و شهروندی نیز اقدام کنند.

دریافت اقامت ترکیه از طریق سرمایه گذاری

دریافت اقامت ترکیه از طریق سرمایه‌گذاری از چند طریق امکان پذیر است که در زیر فهرست شده است:

  • خرید ملک
  • سرمایه‌گذاری در بخش های اقتصادی
  • سرمایه‌گذاری از طریق خرید سهام و اوراق بهادار
  • سرمایه‌گذاری در بانک‌های ترکیه
  • سرمایه‌گذاری بدون حق کار

شرط لازم برای سرمایه‌گذاری در ترکیه داشتن حداقل 18 سال سن و برنامه اقتصادی است. از جمله سودآورترین صنایع ترکیه برای سرمایه‌گذاری می‌توان به صنایع کشاورزی، خودروسازی، پوشاک، معدن، املاک و گردشگری اشاره کرد.

دریافت اقامت ترکیه از طریق خرید ملک

خرید ملک یکی از بهترین و سریع‌ترین راه‌های مهاجرت به ترکیه و اخذ تابعیت این کشور است. برای دریافت پاسپورت و تابعیت ترکیه باید ملکی به ارزش 400 هزار دلار آمریکا خریداری کنید. به این ترتیب می‌توانید در مدت زمان کوتاهی پاسپورت این کشور را بگیرید. با اخذ پاسپورت این کشور از تمامی حقوق شهروندی برخوردار خواهید شد. همچنین می توانید با حداقل مبلغ 75 هزرا دلار در ترکیه ملک خریداری و اقامت این کشور را دریافت کنید. توجه داشته باشید برخی مناطق در این کشور جزو مناطق ممنوع برای فروش ملک به خارجیان است، به‌علاوه ملک شما نباید در در اطراف زمین‌های نظامی یا مناطق استراتژیک باشد. 

طبق قوانین ترکیه، در هر منطقه، جمعیت اتباع خارجی که در آن منطقه ساکن شدند یا به طور موقت در آن زندگی می‌کنند، نباید از 25 درصد کل جمعیت تجاوز کند. فهرست زیر مناطقی در استانبول است که خارجیان نمی‌توانند در آن ملک خریداری کنند.

  • Avcılar: Denizköşkler Mahallesi
  • Başakşehir: İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mahallesi, Ziya Gökalp Mahallesi
  • Beylikdüzü: Beylikdüzü osb Mahallesi
  • Beşiktaş: Yıldız Mahallesi
  • Esenyurt: Alevler Mahallesi, Gökevler Mahallesi, Koza Mahallesi, Piri Reis Mahallesi, Yeşilkent Mahallesi, Zafer Mahallesi
  • Fatih: Balabanağa Mahallesi, İskenderpaşa Mahallesi. Katip Kasım Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi, Mesihpaşa Mahallesi, Mimar Hayrettin Mahallesi, Mimar Kemalettin Mahallesi, Molla Gürani Mahallesi, Muhsine hatun Mahallesi, Nişanca Mahallesi, Saraç Ishak Mahallesi
  • Beyoğlu: Bülbül Mahallesi, Çukur Mahallesi, Kamer Hatun Mahallesi, Kocatepe Mahallesi, Şehit Muhtar Mahallesi
  • Küçükçekmece: Beşyol Mahallesi
  • Sarıyer: Maslak Mahallesi,
  • Şişli: Ergenekon Mahallesi, İnönü Mahallesi, Mecidiyeköy Mahallesi
  • Şile: Meşrutiyet Mahallesi
  • Ümraniye: Dudullu OSB Mahallesi
  • Zeytinburnu: Maltepe Mahallesi
  • Tuzla: Aydınlı-KOSB Mahallesi

علاوه بر محله‌های فوق، 16 استان وجود دارند که در آن‌ها خرید و فروش ملک برای اتباع خارجی ممنوع است. براساس آخرین آمار، تخمین زده می‌شود که از هر 3 خانه فروخته شده در استانبول، 2 خانه توسط اتباع خارجی خریداری شده است و قانون 25 درصد برای صاحبان خانه‌های خارجی نیست، بلکه برای توریست‌ها و پناهندگان اعمال می‌شود. 

آی هوم یکی از معتبرترین شرکت‌ها در این حوزه است. مشاوران آی هوم در تمام مراحل انتخاب، بازدید، خرید و پرداخت در کنار شما خواهند بود و با تجربیات بسیار خود شما را در این مسیر راهنمایی و یاری خواهند کرد.

دریافت اقامت ترکیه از طریق تولد فرزند 

اقامت از طریق تولد دارای اصول و قوانین خاصی است. ترکیه به عنوان یکی از کشورهای مشمول اصل خون شناخته می‌شود. به این معنا که تولد فرزند در این کشور برای شهروندان غیرترک به اخذ اقامت و تابعیت کودک نمی‌انجامد، مگر اینکه یکی از والدین کودک شهروند ترکیه باشد.

دریافت اقامت برای افراد زیر 18 سال

شرایط دریافت اقامت ترکیه یا شهروندی برای افراد زیر 18 سال متفاوت است. افراد زیر 18 سال در ترکیه کودک محسوب می شوند و رضایت والدین آن‌ها الزامی است. در صورتی که والدین نیز در ترکیه اقامت داشته باشند، تنها ترجمه شناسنامه فرزند کافی است و اگر فقط یکی از والدین قصد اقامت در ترکیه را داشته باشد، رضایت طرف دیگر باید به صورت رسمی دریافت و ترجمه شود و با مهر برجسته سفارت به طرف مقیم ترکیه تحویل داده شود. در صورت طلاق والدین، طرفی که می‌خواهد در ترکیه بماند، باید سند رسمی ترجمه شده از دادگاه ایران با مهر برجسته سفارت مبنی بر تایید حضانت فرزند را داشته باشد. اگر یکی از طرفین فوت کرده باشد، باید سند رسمی و ترجمه شده مبنی بر فوت طرف مقابل را ارائه دهد.

دریاقت اقامت بلند مدت ترکیه

اقامت بلندمدت ترکیه به افرادی داده می‌شود که حداقل 8 سال بدون وقفه در این کشور اقامت داشته‌اند. البته برای دریافت اقامت بلندمدت یا دائم ترکیه فرد باید شرایط دیگری نیز داشته باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. فردی که اقامت دائم ترکیه را اخذ کند، می‌تواند به‌صورت نامحدود و بدون درخواست تمدید اقامت در این کشور زندگی کند. اجازه اقامت بلندمدت در ترکیه تنها یکی از انواع اقامت در این کشور است. دارندگان اقامت دائم در ترکیه می‌توانند مانند شهروندان ترکیه از حقوق زیادی بهره‌مند شوند. 

برای درخواست اقامت دائم ترکیه معیارهای مهمی وجود دارد و درصورت اشتباه درخواست فرد رد خواهد شد. بنابراین به شما پیشنهاد می‌کنیم برای اخذ اقامت دائم ترکیه از مشاوران و شرکت‌های معتبر در این حوزه مانند آی هوم بهره بگیرید. وکلا و مشاورین خبره آی هوم همراه همیشگی شما در فرآیند اخذ اقامت دائم ترکیه خواهند بود. 

مطابق ماده 42 قانون اتباع خارجی و حمایت بین‌المللی، افراد زیر می‌توانند برای دریافت اقامت دائم این کشور درخواست دهند:

  • افرادی که حداقل 8 سال بدون وقفه در این کشور اقامت داشته‌اند و سایر شرایط تعیین‌شده توسط وزات خارجه را دارند.
  • پناهندگان، پناهندگان مشروط و خارجیان بدون حمایت.
  • خارجیانی که از حمایت‌های بشردوستانه بهره‌مند نیستند.

علاوه براینکه فرد باید 8 سال بی‌وقفه در ترکیه اقامت داشته باشد، سایر شرایط اخذ اقامت بلندمدت این کشور شامل موارد زیر است:

  • بیمه درمانی معتبر
  • عدم دریافت کمک‌های اجتماعی در طول 3 سال قبل از ارائه درخواست
  • فرد تهدیدی برای امنیت عمومی و نظم عمومی نباشد
  • داشتن منبع درآمد ثابت در حدی که تامین کننده امرار معاش خود و خانواده باشد (درآمد نباید از حداقل دستمزد کمتر باشد. همچنین به‌ازای هر یک از اعضای خانواده باید یک سوم حداقل حقوق به درآمد اضافه شود.)

اقامت هشت ساله بدون وقفه در ترکیه چگونه محاسبه می شود؟

 همانطور که گفتیم، یکی از شرایط اخذ اقامت بلندمدت این است که فرد قبل از اقدام برای اقامت دائم به مدت 8 سال بدون وقفه در ترکیه اقامت داشته باشد. محاسبه دوره 8 ساله براساس تاریخ درخواست فرد خواهد بود. تعداد روزهایی که فرد خارج از ترکیه اقامت دارد یا بدون مجوز در این کشور زندگی می‌کند، در 8 سال محاسبه نمی‌شود. جزئیات محاسبه را در ادامه آورده‌ایم.

ابتدا براساس تاریخ درخواست، اقامت سال گذشته فرد بررسی می‌شود. اگر فرد در سال گذشته حداقل 180 روز در ترکیه اقامت داشته است، سال‌های قبل تا 8 سال بررسی می‌شوند و اگر مشخص شود فرد کمتر از 180 روز اقامت داشته است، میزان اقامت فرد در بازه زمانی 5 ساله مورد بررسی قرار می‌گیرد. اگر فرد در بازه 5 ساله بیش از 365 روز خارج از ترکیه قامت داشته باشد، درخواستش رد خواهد شد. 

اگر فرد متقاضی اقامت دانشجویی داشته باشد، تنها نیمی از زمان صرف شده اقامت دانشجویی به عنوان اقامت در محاسبات منظور می‌شود اما مدت سایر انواع اقامت (خانوادگی، سرمایه‌گذاری و ...) به طور کامل حساب می‌شوند.

مدارک مورد نیاز برای درخواست اقامت دائم ترکیه

علاوه بر مدارک اولیه مورد نیاز در زمان درخواست، ممکن است مدارکی نیز در رابطه با وضعیت خاص متقاضی موردنیاز باشد. درمجموع می‌توان مدارک لازم را به شرح زیر فهرست کرد:

  • فرم درخواست
  • کپی پاسپورت معتبر
  • عکس
  • رسید پرداخت هزینه‌های الزامی
  • گواهی تمکن مالی کافی و مستمر در مدت اقامت فرد در ترکیه
  • بیمه سلامت
  • گواهی عدم دریافت کمک‌های اجتماعی در طول 3 سال گذشته
  • سندی که محل اقامت را نشان دهد (سند خانه اگر ملک متعلق به فرد است، در غیر این صورت قرارداد اجاره)
  • مدارک اقامت 8 ساله
  • سابقه کیفری
  • سایر اسناد مربوطه اگر فرد قبلا از مجوز اقامت دیگری استفاده کرده باشد 

مزایای اقامت دائم ترکیه

مطابق ماده 44 قانون اتباع خارجی و حمایت بین المللی فرد با داشتن اقامت بلند مدت ترکیه از حقوق ومزایای زیر بهره‌مند خواهد شد: 

  • اتباع خارجی با اقامت بلند مدت از خدمت سربازی معاف هستند (خدمت سربازی وظیفه شهروندان ترکیه است).
  • آنها حق رای دادن و کاندید شدن را ندارند و نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند.
  • استخدام در مشاغل دولتی برای آن‌ها امکان پذیر نیست (شهروندان می‌توانند در این مشاغل استخدام شوند.)
  • نمی‌توانند واردات خودرو معاف از مالیات داشته باشند. 

به‌غیر از موارد بالا آن‌ها فرصت اقامت نامحدود مانند یک شهروند ترک را دارند و از حقوق مشابهی برخوردار هستند.

در چه شرایطی اقامت دائم لغو می‌شود؟

 ماده 45 قانون اتباع خارجی و حمایت بین المللی تصریح می‌کند که در چه مواردی اقامت بلند مدت لغو می‌شود. این موارد را می‌توان به صورت زیر فهرست کرد: 

  • اگر حضور یک فرد در کشور به تهدیدی جدی برای نظم و امنیت عمومی تبدیل شود.
  • اگر فرد بیش از یک سال خارج از کشور به دلیلی غیر از بهداشت، آموزش و خدمت اجباری اقامت داشته باشد.

 افردی که اقامت آن‌ها به دلیل حضور بیش از یک سال خارج از ترکیه لغو شده است، می‌توانند برای دریافت مجدد اقامت بلند مدت اقدام کنند. 

هزینه‌های کلی زندگی در ترکیه

همان‌طور که گفتیم هزینه‌های زندگی در ترکیه نسبت به سایر مقاصد مهاجرتی ایرانیان کمتر است. در ادامه هزینه‌های اصلی برای زندگی 1 نفر در این کشور را فهرست کرده‌ایم.

  • اجاره مسکن (1 خوابه): 800 تا 1000 دلار 
  • غذا: 1000 الی 2000 لیر 
  • حمل و نقل با اتوبوس و تاکسی: 500 الی 800 لیر 
  • هزینه های اضافی: 500 تا 1000 دلار

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با ارسال شماره خود مشاورین آی هوم در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

جدیدترین مقالات

جدیدترین پروژه ها

سوال دارید ؟

با مشاوران ما تماس گرفته و سوالات خود را مطرح کنید

آنلاین بودن تیم ما ۲۴/۷

۰۰۹۰۵۵۲۸۱۷۰۰۰۰

Shop
Wishlist
0 items Cart
My account
Call Now Buttonتماس بگیرید